Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

Diabetes og ADHD

I verden er det flere samrelaterte helsemessige og psykiske problemer. Diabetes og ADHD er en av dem. Noe som gir en unik utfordring for folk å håndtere begge forholdene. Denne artikkelen inneholder det komplekse forholdet mellom diabetes og ADHD. belyser felles risikofaktorer. Dens potensielle kobling og strategier for behandling av begge. Personlige historier om forskjellige mennesker er nevnt, slik at man kan kjenne seg igjen i dem og lære nye teknikker.

Koblingen mellom ADHD og diabetes

ADHD med type 1 diabetes

Du vet at 12% av type 1 voksne diabetikere har ADHD. Ifølge noen forskningsstudier er det ingen bekreftet sammenheng mellom type 1 og ADHD. Studier viser at endringer i de grå og hvite substans områdene i hjernen, er vanlige hos personer med type 1 diabetes. Noen av de kognitive funksjons nedsettelsene som personer med ADHD står overfor, de antas å være forårsaket og ble verre av disse endringene. Som er knyttet til feil styring av blodsukker. Så, tidlig liv type 1 diabetes kan endre et barns hjerneutvikling som igjen i voksen alder, kan gjøre dem mer utsatt for ADHD.

ADHD med type 2 diabetes

Personer som forblir udiagnostisert i barndommen med ADHD, har sjanser for å ha diabetes type 2. De har også fedme og hypertensjon senere i voksen alder. Personer med ADHD problemer som sliter med å organisere og planlegge, dette gjør det vanskeligere å tilberede sunne måltider og ofte delta i fysisk trening. Videre fører dopamin belønningene som ADHD-hjerner ser ut til å ønske, til overspising og sukkeravhengighet i mange tilfeller.

Strategier for å takle ADHD og diabetisk i dagliglivet

Måter å håndtere diabetes med ADHD

Det er ikke lett å håndtere diabetes. Du kan bli overveldet av og til. Med diabetes bør du sjekke blodsukkernivået flere ganger daglig. Spise et balansert kosthold. Du bør trene daglig, det er viktig å huske å ta medisinen. Noen ganger kan det virke enkelt å håndtere ADHD og diabetes. Men det kan gjøre hverdagen vanskelig. Begge sykdommene, ADHD og diabetes kan kontrolleres med forsiktighet. Som da gir høy livskvalitet. Benytt deg av de gitte forslagene for å lage en behandlingsstrategi som passer deg:

  1. Finn ut hvilke ADHD og diabetesmedisiner som er mest fordelaktige og effektive ved å jobbe med legen din.
  2. Å takle sterke følelser og tanker Og akseptere at du har to utfordrende diagnoser, derfor bør du tenke på rådgivning. Du kan få hjelp fra psykiatere på Psykiater.no i å løse ADHD med diabetesproblemer.
  3. Lag en tidsplan for å ta medisinen din, sjekke blodsukkeret, holde fokus og gjøre andre behandlingsrelaterte aktiviteter. Som å trene, lage måltider og finne måter å fokusere mer på.
  4. Rådfør deg med helsepersonell om eventuelle ukoselige kommentarer som andre har gjort om ADHD med Medisinske fagfolk kan støtte deg i å takle det sosiale stigmaet knyttet til å ha diabetes og ADHD. Det er viktig å unngå å føle at du må skjule ADHD med diabetes fra andre personer.
  5. Sett rutinen din på papir i en kalender eller en plan, slik at du alltid vet hva du skal gjøre.
  6. Vurder gjøremål daglig eller til og med Hvilke skritt må du ta, en etter en, for å ta vare på ADHD og diabetes.
  7. Bruk tid på å gjøre det du liker. Ta et øyeblikk for deg Ta deg tid til å nyte aktiviteter du elsker. Som å ringe til en venn, spille et spill med barna eller med andre familiemedlemmer. Jobbe med et kreativt prosjekt.
  8. Rådfør deg med andre diabetikere og ADHD-pasienter. Noen av dine erfaringer kan å deles av andre som også har disse lidelsene. Finn ut hva som fungerer for dem og hvordan de håndterer sin ADHD med De kan hjelpe deg med å føle deg mindre overveldet og alene. Finn ut fra helsepersonell online eller lokalt har diabetes støttegrupper.

Diabetes og ADHD kan være utfordrende å behandle. Du bør utvikle din evne til å planlegge, huske og gjøre de nødvendige tiltakene for å opprettholde helsen din. Et liv som er både fysisk og psykisk sunt vil være din belønning.

Persolige historier om å leve godt med ADHD og diabetes

Historien om Lilly med ADHD og diabetes

I denne suksesshistorien om Lilly sier hun, at jeg i en alder av 24 år fikk en diabetes type 1 diagnose og hadde ADHD fra før. Blodsukkeret svingte mye, og jeg visste veldig lite om sykdommen. Jeg trodde det var forskjellige typer. Men etter en stund fikk jeg informasjon om de spesifikke forskjellene. Jeg hadde fortsatt mye å lære. Men jeg var fast bestemt på ikke å la min nye diagnose definere hvem jeg var. Så jeg kjempet med min lidelse og sykdom og fant til slutt metoder for å håndtere både ADHD og diabetes side om side. Mitt helsepersonell og psykiater hjalp meg og ga meg mulige behandlingsalternativer.

Historien om Adam med ADHD og diabetes

Historien om Adam som har ADHD med diabetes, er et håpefullt eksempel for folk som kjemper med denne tilstanden. Han sier at han ble diagnostisert med diabetes da han var 7 år gammel, og det har ikke vært lett å håndtere denne tilstanden. Mange ganger slet jeg med å kontrollere blodsukkeret. Noen ganger var jeg utslitt og ønsket ikke å håndtere den daglige kampen med diabetes. Men noen ganger glemmer jeg å sjekke blodsukkernivået. Jeg klandret meg selv for å ha gjort noe galt. Noe som fikk meg til å føle meg trist og skuffet. Etter at jeg fikk diagnosen ADHD som 24-åring. Ble jeg foreskrevet et medikament for å behandle symptomene mine, og det har hjulpet meg mye. Finne nyttige måter å håndtere mine ADHD-symptomer med diabetes.
Både gjennom å ta medisiner og utvikle rutiner for å hjelpe meg med å fokusere, det har hatt en positiv innvirkning på livet mitt. Den viktigste endringen var imidlertid ikke en som jeg forventet som håndterer min type 1 diabetes med ADHD.

Konklusjon

Det er en økning i bevisstheten om tilstanden ADHD og diabetisk. Administrere det er ikke lett for en person, og man trenger en god strategi. Bedre livskvalitet er mulig ved å ha en bedre livsstil. Lære om biologiske koblinger og personen bør erkjenne de felles risikofaktorene. Når vi nå beveger oss mot en grundigere og mer omsorgsfull tid for helsevesenet i livet vårt. Alle kan leve et lykkelig og balansert liv med disse lidelsene hvis dem følger med.