Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

ADHD utredning voksne

ADHD utredning for voksne kan gjennomføres gjennom samtaler med en av våre psykiatere for å fastslå diagnosen. Hvis du ønsker svar på om du har ADHD, kan du bestille en time hos oss. Vi tilbyr profesjonell hjelp og effektive utredninger for voksen med ADHD. ADHD utredning voksne har økt i popularitet de siste årene, ettersom flere og flere voksne har blitt oppmerksomme på at de kan ha symptomer, og mange vil ha tilstedeværelse av symptomer fra oppveksten. Dette har ført til at flere ønsker å få en utredning, enten for å få behandling som kan hjelpe med dagens utfordringer eller for å få en bedre forståelse av hvorfor livet har vært vanskelig. Hos oss kan du få rask og effektiv ADHD utredning for voksne gjennom samtaler med vår psykiater, og sømløs time for oppstart av behandling uten ventetider.

Like effektiv

Tidssparende

Sikker

Kvalitet

Ventetider på ADHD utredning voksne i det offentlige

For voksne som sliter med ADHD kan det være vanskelig å få rask oppstart med ADHD utredning i den offentlige spesialisthelsetjenesten. Selv med alvorlige symptomer og nedsatt funksjon, kan ventetiden være opptil et halvt år. Vi ser også at de som har noe bedre funksjon kan ofte oppleve avslag på henvisninger for ADHD utredning voksne, selv om mange av dem også streber i hverdagen på flere områder i livet.

Rask oppstart for ADHD utredning voksne og behandling hos psykiater.no

Heldigvis er det mulig å få rask oppstart med utredning hos Psykiater.no der vi kan tilby time raskt. Vi tar oss tid til en grundig utredning av ADHD, og følger ADHD retningslinjer for utredning  for utredning og kvalitetssikring. Vi kan tilby ukentlig utredning samt tilby hjelp med innhenting av opplysninger om det trengs og vil også underveis veilede pasientene med hva som trengs av somatiske undersøkelser og avklaringer (typisk somatisk sykehistorikk, psykiatrisk psykehistorikk, medikament liste, blodprøver, ekg og medisinske undersøkelser). Under utredningen skaffer pasientene dokumentasjon fra sin fastlege/annen lege som er med på å ytterligere reduserer ventetiden med oppstart av behandling.

Våre erfarne psykiatere kan ofte fastslå om ADHD er tilstede innen første 2 timer. Dette kan spare pasienten for unødvendig, frustrasjon, tidsbruk og penger, og hvis det er tilfelle at ADHD ikke er tilstede, vil prisen på avklaring ligge på ca. 4.250 kroner, dersom en har bestilt en dobbel time. Hvis det derimot er indikasjoner på at ADHD kan være en mulig forklaring på problemene, vil vi utføre en grundig utredning, som normalt kan fullføres i løpet av 12-18 timer som er avhengig av kompleksiteten av de psykiatriske problemstillingene til enhver individuell pasient.

Vi tilbyr faste timepriser, og prisen vil avhenge av hvor lang tid det tar å fullføre utredningen. For de fleste vil prisen ligge rundt 25500 (inntil 12 timer, dersom det er bestilt dobbelt timer) , men noen saker kan kreve mer tid og ressurser og dermed ha en høyere kostnad inntil 36250 kroner for utredningen. Pris estimatene er beregnet ut ifra om pasienten bestiller dobbelt timer. Se våre timepriser. Vi anbefaler imidlertid at klientene forbereder seg godt før utredningen, slik at jobben blir enklere for psykiateren og kostnadene holdes på et minimum. Hos Psykiater.no vil du oppleve en sterk kontrast til den offentlige spesialisthelsetjenesten, og vi vil gjøre alt vi kan for å gi deg god informasjon og oppfølging.

Etter avsluttet utredning og endt behandling vil en skrive epikrise til din fastlege og vedlegge utredingen, dersom utført hos oss samt informasjon om tiltak/medisinsk behandling med videre oppfølgingsplan hos fastlegen. Det koster vanligvis 1-2 timer dokumentasjonstid som faktureres pasienten til slutt via en av vipps, visa/kredittkort eller faktura

Fordeler ved ADHD utredning voksen utført hos psykiater.no

Vi tilbyr full utredning og behandling for oppmerksomhetsforstyrrelse (ADD) og forstyrrelser av aktivitet og oppmerksomhet (ADHD) hos voksen. Det er nærmest ingen ventetider. Du trenger ingen henvisning, og kan bestille time hos en av våre spesialister i psykiatri eller rus og avhengighetsmedisin som vil veilede deg gjennom hele prosessen med utredning og behandling av ADHD. Du kan finner den første ledige timen i vår kalender og bestille timen selv. De fleste av våre pasienter får timen innen 1-7dager. Det er også opp til pasientene som selv velger når det passer dem å ha en time ut fra våre ledige timer i kalenderen.

Fordelen med å ta hele utredningen hos oss, er at våre spesialistene da kjenner deg, og du slipper nye innkomster og kan raskere igangsette tiltak og medikamentell behandling, uten at du må lete etter eksterne psykiatere eller vente i lange offentlige/private helsekøer. For de som er i utredning hos oss er det ingen ventetider og får sømløs time for oppstart av behandling etter endt utredning, gjenre ved første ledige time. Det sparer ofte pasientene for veldig mye frustrasjon i hverdagen, noe vi ser til stadig. En annen fordel er at om en av våre spesialister ikke er på jobb/ eller er i ferie, vil en annen spesialist ha tilgang til din journal og ved forespørsel fra pasienten likevel kunne hjelpe deg med spørsmål og endringer f.e.k.s i medikasjon. Flere av våre pasienter ønsker utredning i deres ferier fra hvor som helst, og kan gjennomføre utredningen også i den perioden ved jevnlige videokonsultasjoner og opplever derfor ingen forsinkelser i utredningene. 

Våre spesialister sender alltid utredningen og epikrisen til deg over digipost.no og via direktemelding til din fastlege, slik at du alltid har tilgang til dine dokumenter. Dersom du ikke finner dem, eller bytter fastlege kan du alltid be forrige fastlegekontor sende din journal til den nye, eller be oss om å  videresende din dokumentasjon. Du kan du alltid ta kontakt med oss på sikt også så tar vi opp igjen saken. Dersom det er en stund siden du har vært i kontakt med psykiater, og fastlegen krever at endringene du ønsker må vurderes på nytt av en psykiater er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss også i fremtiden.

Har du utredning fra det offentlige helsevesen/ DPS eller Privat klinikk og trenger oppstart av behandling

Dersom du har ADHD / ADD utredning fra Dps eller en privat klinikk eller har en delvis fullført utredning fra en annen instans, er det fint at du sender utredningen til oss over digipost.no for gjennomgang fra en spesialist. Vi anbefaler at du ikke sender sensitiv informasjon over epost til oss. På epost besvarer vi vanligvis kun generelle henvendelser og gir som regel ikke helseråd, som vanligvis gis under konsultasjoner.
Da lager vår spesialist en plan for nettopp din utredning eller behandling sammen med deg og tar kontakt med deg, for å hjelpe deg videre med utredning eller oppstart av behandling. Flere psykologklinikker rundt landet samarbeider med oss, hvor vi følger opp deres pasienter for å sikre raskere oppstart av tiltak og medikamentell behandling.

Flere og flere pasienter finner oss online og søker hjelp hos oss. Vi forsøker så godt vi kan å ta ivareta alle pasienter, uansett hvor de er utredet m.t.p oppstart av behandling og videre oppfølging. Det er viktig for oss at du føler deg godt ivaretatt, fulgt opp og kan fremover ha tryggheten i at vi vil være tilstede og også kunne hjelpe deg ved behov i fremtiden.
Dersom du har fullført utredningen hos en ekstern psykolog, nevropsykolog eller psykiater og diagnosen ikke er klar, eller satt som tentativ, gjør du lurt i å ta kontakt med samme behandler eller klinikk/DPS for å få dem til å forsøke å konkludere. Det vil være best at de som har utredet deg, fullfører diagnostikken enten ved at du har, eller ikke har ADHD/ADD. Det kan likevel være at deres fokus i utredningen har vært en annen. Vi kan da se på dokumentasjonen etter en gjennomgang, for å se hva/hvor mye av utredningen som mangler før vi foreslår en plan for videre utredning ( dersom nødvendig) og behandling.

Videokonsultasjon med 

psykiater

Vår lege online psykiatri er like god som våre fysiske økter. Online diagnose og tilpassede behandlingsplaner er tilgjengelige fra våre spesialister.

Telefonkonsultasjon med 

psykiater

Vi tilrettelegger alltid våre kunder. Hvis du heller vil snakke med vår spesialist på telefon, hjelper vi deg gjerne med det. Ta kontakt for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg

Hva gjør ADHD utredningen komplisert

Det kan tidvis være en utfordring å avgjøre om oppmerksomhetssvikt og hyperaktivitet skyldes ADHD. Selv om disse symptomene ofte er tilstede hos personer med ADHD, er de ikke unike for denne tilstanden. Det finnes en rekke andre psykiske lidelser og problemer som kan føre til lignende symptomer. For å stille ADHD diagnose må det gjøres en grundig undersøkelse av symptomene. Vi må finne ut om symptomene har vært til stede lenge nok, på tilstrekkelig mange områder, og om det kan utelukkes at andre faktorer forklarer symptomene bedre. Vi tar oss tid til å undersøke grundig, slik at vi kan gi deg en nøyaktig diagnose og tilby deg den beste behandlingen for dine behov. Vi utfører også differensialdiagnostikk for å utelukke andre tilstander, og dersom det viser seg at det er noe i tillegg eller en helt annen psykisk lidelse vil du få god informasjon og videre veiledning om muligheter for utredning og behandling.

Hva gjør ADHD utredningen komplisert

Hvordan foregår utredningen.

Første timen utføres en innkomst kartlegging, med bakgrunn, tidl. Psykiske og somatiske lidelser, allergier, erfaring med medisiner, faste medisiner, somatiske sykdommer samtidig som en forsøker å klartlegge dine symptomer og plager. I den andre timen utføres symptom kartlegging ved enkelte verktøy. Dette gir oss verdifull informasjon på en tidsbesparende måte og gjør at vi allerede i første 2 timers konsultasjon kan vurdere om det er grunn til å gå videre med utredningen. Dersom det ikke er grunnlag for ADHD vil du få klar beskjed om det og at videre utredningen ikke anbefales. Selv om ADHD diagnosen ikke stilles, kan konsultasjonen likevel være verdifull. Det kan være at den avdekker annen psykiatrisk lidelse, som vi også kan hjelpe med ved å tilby utredning og behandling.

Dersom utredningen anbefales vil en fortsette med flere anerkjent og strukturerte skjema / intervju for å systematisk samle inn informasjon og avgjøre om ADHD er til stede eller ikke. I siste utrednings samtalen utføres en dobbel time utredning med DIVA, hvor pasienten og en som kjenner pasienten godt fra barndommen som for eksempel: Foreldre, pårørende, lærer, fastlegen eller andre er med, enten over videokonsultasjon (flere kan delta fra forskjellige steder) eller ved oppmøte i klinikken. Vi planlegger dette godt sammen med pasienten før den siste utrednings timen. Ved bekreftet ADHD diagnose, kan pasienten raskt får time for behandling og bestiller enkelttime hos den samme psykiateren, gjerne ved første ledige time.

Veien videre

Hos Psykiater.no tilbyr vi ADHD utredning for voksen på en effektiv og grundig måte. Dersom psykiateren konkluderer med at ADHD er til stede, blir pasienten informert om det. Noen ønsker ikke medikamentelle tiltak samtidig som hjelp til å finne tilpasninger og lære seg strategier som kan redusere problemene ADHD skaper, mens andre ønsker medikamentell behandling sammen med andre tiltak. Vi kan tilby samtaler for å håndtere både medikamentelle og ikke medikamentelle tiltak. Hos Psykiater.no vil vi alltid tilpasse behandlingen til klientens behov og ønsker, slik at man får den hjelpen som passer best for en selv.

Slik foregår ADHD utredning voksne

Hvis du mistenker at du kan ha ADHD som voksen, kan en utredning hjelpe deg med å få riktig diagnose og behandling. Hos psykiater.no kan du bestille en time for en ADHD utredning ved å bestille en dobbel time, eller om du har spørsmål først kan du bruke kontaktskjemaet eller kontakte oss via e-post, telefon eller SMS. Du vil bli bedt om relevante dokumenter, som tidligere epikriser, rapporter fra tidligere kontakter med psykiatrien, BUP, PPT hvis det er aktuelt.

Under en dobbelttime med en psykiater, vil du presentere problemet ditt og psykiateren vil kartlegge deg for en innkomst og stille deg en del spørsmål. Papirene dine vil også bli gjennomgått for dokumentasjon før timen, dersom mottatt i god tid. Hvis psykiateren konkluderer med at det er grunnlag for videre utredning for ADHD, vil du få beskjed om det, og en kan avtale time direkte i timen. Hvis det ikke er noen grunn til å mistenke ADHD, vil du bli informert om det og utredningen vil avsluttes. Dersom en annen psykisk lidelse avdekkes ved nærmere kartlegging vil psykiateren gi deg tilbakemelding om det, og vurdere behovet for videre diagnostikk og veilede deg videre i hvordan du kan få hjelp hvis du trenger det.

Hvis ADHD er vurdert som sannsynlig ved første dobbeltime konsultasjon, vil du kunne møte til flere dobbeltimer ( 6-8, eller 12-16 enkelt timer) . Du vil da også få informasjon om hvilken somatiske avklaringer må utføres din fastlegen og hva du trenger for å hindre at det tar lengre tid med oppstart av behandling etter endt utredning. I siste dobbelttime av utredningen vil du møte sammen med for eksempel. foreldre eller andre personer som har kjent deg siden barndommen for en videokonsultasjon eller oppmøte time ved klinikken i Oslo, hvor vi gjennomfører et strukturert intervju kalt DIVA for å bekrefte ADHD diagnosen, noe våre spesialister vil vurdere og kvalitetssikre.
Vi håper at denne informasjonen vil hjelpe deg med å forstå hva som skjer under en ADHD-utredning for voksne. Hvis du har flere spørsmål eller ønsker å bestille en time, kan du kontakte oss når som helst. Les også informasjon om ADHD behandling voksne for å få mer informasjon om prosessen.

Enkel og rask timebooking - Kort ventetid

Bestill time psykiater

1. Bestill time

Trykk enkelt på «bestill time» øverst på sioden eller nederst i høyre hjørne og velg konsultasjonsform hos psykiater eller spesialist i rus og avhengighetsmedisin.

Motta psykiater dokumentasjon

2. Motta dokumentasjon

Motta dokumentasjon, resepter, erklæringer, journaler, bekreftelser ved avsluttet time over digipost/pasientpost eller per post

bestill time for psykiater

3. Betal for timen

Du vil motta en sms lenke hvor du kan betale med vipps, kreditkort inntil 48timer, deretter sendes det faktura.

Hvem er vi?

Psykiater.no Lege og Spesialist i Rus og Avhengighetsmedisin – er en helprivat klinikk som befinner seg i Ski sentrum i nærheten av Jernbanetorget, Ski Storsenter og bussterminalen.

Vi har kort ventetid ved klinikken. Trenger du en lege, psykiater eller spesialist i rus og avhengighetsmedisin i dag, kan du komme uten henvisning innenfor våre åpningstider. Vi tilbyr dessuten konsultasjoner over video og telefon i tillegg til oppmøte ved klinikken. Forskning viser at videokonsultasjoner er minst like effektivt.

Kjennetegnet på vår behandling er en varm og menneskelig atmosfære. En jobber tett med pasienten gjennom våre arbeidsmetoder og behandlingsteknikker med mål om å øke din trivsel og livskvalitet, med pasienten i sentrum som føler seg hørt.

Psykiater.no, Lege & Spesialist i Rus og Avhengighetsmedisin.

Vi er stolt av å tilby behandling til mennesker som har opplevd utfordringer med alle typer psykiske og avhengighets lidelser. Vårt tilbud strekker seg utover det normale, og vi sørger for oppfølgning både før og etter behandlingen på våre klinikker til de som ønsker det.

Vi har også spesialister innenfor rus- og avhengighetsmedisin. Ofte sammenfaller psykiatriske lidelser sammen med rus og avhengighetslidelser, noe som gir oss en ekstra stor fordel i behandlingen. I følge et estimat finnes det i dag under 100 spesialister med spesialitet både i psykiatri og rus og avhengighetsmedisin. Vi kan behandle alt fra angst, depresjon til rus eller generell avhengighet eller spilleavhengighet. Våre spesialister i psykiatri & rus og avhengighetsmedisin gjør alle typer utredning, diagnostikk og behandling innen disse feltene. Klinikken bistår også med coaching og hjelp med å åpne ditt fulle potensiale. Les mer om type behandling vis tilbyr på vår «Om Oss» side.

Hva gjør en spesialist i Rus og Avhengighetsmedisin?

Vår behandling setter mennesket i sentrum. Leger med spesialisering innen rus- og avhengighetsmedisin er en relativt ny spesialisering for leger, og vi er stolte av våre spesialister. Du trenger ikke å kjempe mot noen form for avhengigheten alene. Vi benytter klinisk testede teknikker med mål om å øke livskvaliteten samt oppnå et rusfritt liv. 

Hva kan vi få til sammen?

Vi er stolt av å tilby behandling til de pasientene som sliter med alle typer psykiske og avhengighetslidelser. Vårt tilbud strekker seg utover det normale, og vi sørger for oppfølgning både før og etter behandlingen på våre klinikker til de som ønsker det. Vi benytter klinisk testede teknikker med mål om å øke livskvaliteten. 

Bestill time i dag!

Sliter du med psyken eller avhengighet til rus, alkohol, piller, steroider eller andre former for avhengighet? Da er vi her for å hjelpe deg! Bestill en time i dag i vår kalender ved å klikke «bestill time». Vi tar gjerne en videosamtale, eller en prat over telefon dersom du er mer komfortabel med det.

Mest leste artikler

Besvime av angst

Besvime av angst

Har du noen gang følt hjertet ditt banke fort, hendene blir svette og så plutselig blir alt mørkt? Å besvime av angst er vanlig, men skummelt.

Les Mer »
Arbeidsangst

Arbeidsangst

Føler du deg engstelig for jobben? Du er ikke alene. Mange tenker slik. Tidsfrister, store oppgaver og press for å gjøre det bra, kan alle

Les Mer »
Utbrenthets angst

Utbrenthets angst

Føler du deg konstant overveldet og utmattet? Du kan oppleve utbrenthetsangst. I dagens travle verden prøver mange mennesker å gjøre for mye, noe som kan få

Les Mer »