Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

ADHD voksne menn

Generell informasjon om ADHD voksne menn

Voksne ADHD

Et kronisk mønster for uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet som kalles ADHD, påvirker en persons evne til å virke i det daglige liv. Avhengig av noen få variabler, deriblant ens alder og kjønn, kan symptomene komme til uttrykk på forskjellige måter. Det finnes ikke noe bestemt gen som er blitt identifisert som årsaken til ADHD, selv om det er kjent at det har genetiske røtter.

ADHD hos voksne menn

Menn med ADHD har ofte økt hyperaktivitet og forstyrrelse. De begynner ofte nye oppgaver før de blir ferdig med de gamle, for de beveger seg raskt mellom dem. Deres prestasjoner på arbeidsplassen eller på skolen kan komme til å lide som følge av det. Kvinner er vanligvis mer tilbøyelige til å glemme ting eller gi mindre akt på de oppgaver de får.

Symptomer hos voksne menn

Utsikt av tegn og symptomer

Selv om det er kjent som voksen ADHD, er det tidlig i barndommen at symptomene først oppstår. ADHD kan ikke alltid identifiseres eller diagnostiseres før pasienten er voksen. Tegnene på voksen ADHD hos menn er kanskje ikke så tydelige som tegnene på ADHD. Symptomer på voksen ADHD hos menn varierer fra person til person, men noen voksne menn fortsetter å ha synlige alvorlige symptomer som forstyrrer deres daglige funksjon. Voksne menn kan oppleve mindre hyperaktivitet, men de kan fortsatt lide med impulsivitet, rastløshet og fokusering.

Årsaker

Genetiske midler
Undersøkelser har vist at hane kan være en genetisk komponent for ADHD, som kan løpe i familier.
Miljøet
Andre miljøfaktorer kan i likhet med det å bli utsatt for bly som barn også øke risikoen.
Stridsspørsmål med utviklingen.
Problemer i sentralnervesystemet kan være en faktor i alle kritiske perioder med utvikling.

Prevalens

Det er omtrent tre ganger så stor sannsynlighet for at jenter skal få en ADHD – diagnose. 13 prosent av mennene vil få en ADHD – diagnose på et eller annet tidspunkt i livet. Bare 4,2 % av kvinnene vil få diagnosen.
ADHD påvirker både voksne og barn. Forekomsten av ADHD hos norske voksne menn over 18 år er omtrent 2 % til 4 %.

Viktigheten av diagnostisering og behandling Diagnostisering av ADHD

 

Diagnostisering av ADHD

Selv om det ikke finnes noen spesifikk medisinsk, fysisk eller genetisk test for ADHD, kan en dyktig lege eller lege foreta en diagnostisk undersøkelse ved hjelp av data fra en rekke kilder. Disse kildene omfatter standardiserte tiltak for oppførsel, kontrolllister av symptomer som er forbundet med ADHD, en grundig beretning om tidligere og nåværende funksjoner, og opplysninger som er blitt innhentet av kjære eller nære venner som er kjent med emnet.

ADHD hos menn viste seg først og fremst som uoppmerksom oppførsel

 • Gjør tankeløse feil eller unnlater å gi nøye akt på detaljer.
 • har vanskeligheter med å holde øye med en.
 • Det ser ikke ut til at du lytter.
 • Ha problemer med å følge veiledning.
 • Problemer som holder seg organisert.
 • Unngå eller misliker mentale anstrengelser.
 • er tilbøyelig til å la seg distrahere.
 • har problemer med å huske dagligdagse gjøremål.

ADHD hos menn blir først og fremst framstilt som en impulsiv oppførsel.

 • Flytt hendene, føttene eller stolen mens de trasker.
 • har problemer med å sitte.
 • Overdreven klatretur eller løp hos barn og ekstrem rastløshet hos voksne.
 • Det er vanskelig å utføre stille aktiviteter.
 • Apostlenes gjerninger er som om de blir drevet av en motor; de voksne opplever ofte denne følelsen indre.
 • Snakk for mye.
 • Svarene er utbrøt før alle spørsmålene er blitt besvart. har vanskeligheter med å vente eller å snu seg.
 • Avbrudd med eller avbrytelse av andre.

Behandling voksne menn med ADHD

Mange forbinder medisin med ADHD-behandling. Men det er viktig å være klar over at ikke alle reagerer positivt på ADHD – medisinering, og at det til og med da vil ta opp alle problemene dine eller bli kvitt symptomene helt. Stikk i strid med den utbredte oppfatningen lindrer ADHD – medisiner sjelden symptomene på uorganisering, dårlig behandling, glemsomhet eller utsettelse. Selv om medisiner for ADHD ofte forbedrer oppmerksomheten og fokuserer, er det vanligvis svært lite å behandle disse symptomene.

Kognitiv-Behavioral terapi (CBT): Hjelp til å utvikle impulsive metoder og organisere evner. Atferdsendring er en strukturert strategi som bruker motivasjoner og straffer for å fremme ønsket oppførsel.
Psykiatri: Undervisning og informasjon: Å tilegne seg kunnskap om ADHD, virkningene og symptomene kan hjelpe folk til å få kontroll over sin tilstand.
Coaching: Coaching for ADHD: Kakerlakker hjelper kundene til å lage organisasjonsmessige, tidsangivelser og målsettingsstrategier.
Støtte fra Peer: Det å delta i støttegrupper kan gi en følelse av tilhørighet og muligheten til å fortelle opplevelser og nyttige mestre problemer.
Endringer i livsstil: Regelmessig mosjon kan bidra til stressbehandling, hyperaktivitetsreduksjon og oppmerksomhet.
Sunn spising: Et likevektig kosthold som gir nok næringsstoffer, kan hjelpe hjernen til å fungere bedre.
Uavhengig søvn: For symptombehandling og generell velvære er kvalitetssøvn viktig.
Tidsteknikker: Planførere og Calendars: Planlegging og tidsforvaltning blir gjort lettere ved hjelp av verktøy som planmenn og kalendere.
Organisering av tannråter inn i mindre trinn: Tanner kan gjøres bedre ved forenklelse.
Miljø-Friendly Measures: Hold oppvisninger til et Minimum: Å opprette en forstyrrelsefri arbeidspakt til arbeid eller studium.
Utilisering av teknologi: Anps og påminnelsessystemer kan hjelpe folk til å bevare sin organisasjon.
Teknikk for å være sunt og avslappet: Dyp pusteøvelser og meditasjon kan både redusere stress og øke følelsesmessig kontroll.
Aksjer på arbeidsplassen: De som har ADHD, kan utføre sitt beste ved å be om forandringer på arbeidsplassen, for eksempel fleksible sjarmerende eller støyrørende hodetelefoner.
Alternativ medisin: Selv om effektiviteten varierer, er det noen som søker behandling som akupunktur, yoga og kosttilskudd.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Ja, etter hvert som symptomene blir mer åpenbare senere i livet, kan noen få en ADHD – diagnose.

Selv om det kan være gagnlig å endre livsstilen, er det ofte nødvendig med medisiner og behandling for optimal behandling.

Det at du gir noen med ADHD din medfølelse, tålmodighet og støtte, kan ha stor innvirkning på deres liv.