Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

ADHD og relasjoner

ADHD er en tilstand som rammer mennesker i alle aldre og påvirker relasjoner til mennesker. Norge er kjent for sitt progressive syn og vekt på sosial velferd. Men folk står fortsatt overfor vanskeligheter i deres forhold. Vi vil redegjøre for hvordan relasjoner og ADHD virker sammen. Noen mestringsteknikker og relasjonsrådgivning.

Kommunisere med en partner som har ADHD

Realiteten er at hvert forhold er unikt. Imidlertid kan relasjoner noen ganger bli påvirket av psykiske problemer som en person opplever.

Din partners ADHD definerer ikke dem

Diagnosen definerer ikke forholdet ditt. Men hvordan man kommuniserer med hverandre er problemet de fleste par møter. Disse fire forslagene vil hjelpe deg med å få mer effektiv kommunikasjon med partneren din.

Aktiv lytting

Aktiv lytting er en ferdighet som bør brukes når du snakker med din partner. Sørg for at du gir dem hele oppmerksomheten din, holder øyekontakt og indikerer din interesse for emnet med ord eller ikke-verbale tegn.

Husk å ikke ta noe personlig

Å være i et forhold gjør det vanskelig å ikke ta ting personlig. Dere er begge på samme lag, men det er vanskelig å huske å ikke bli fornærmet over noe i forhold. Det er ikke lett å huske på at partneren din med ADHD, vanligvis glemmer ting. De forstår ikke alltid hva du sier eller hva som skjer. De blir overveldet og nølende når de snakker med deg. Konflikt vil ikke oppstå, hvis du prøver å la være å ta noe i et forhold personlig.

Etabler klart definerte rutiner

Skikkelig struktur for å snakke bør gjøres, og dette vil bli rutine senere. Opprettholde en vanlig metode for å ha samtaler, kan hjelpe personer med ADHD føle seg mindre rastløs og mer i kontroll.

Bruk positiv forsterkning

Gi ros når noen oppfører seg godt i kommunikasjon. Gjenkjenn partnerens forsøk på å opprettholde kommunikasjon og belønn deres gode oppførsel.

Søk ekspertveiledning

Du vil kanskje tenke på å konsultere en par terapeut eller en mental helse ekspert. Eksperthjelp kan tilby tilpassede kommunikasjons teknikker. De hjelper begge parter med å overvinne vanskelighetene, forårsaket av ADHD i å bygge et forhold, som da vil overleve bedre.

De er klar over at de prøver

ADHD er ikke en tilstand som folk ber om. Betrakt deg selv i deres posisjon, hvis du av og til føler deg irritert. De blir nok veldig irriterte på seg selv, og det får dem til å føle seg mye verre til slutt. Oppmuntre dem når du ser at de gjør forbedringer. Du kan fortelle dem at du setter pris på deres innsats for å bli bedre i kommunikasjon.

Mestringsstrategier for par

Å leve med en ADHD-partner kan være en utfordring. Å ha profesjonell hjelp og jobbe med kommunikasjon, kan gi deg et lykkelig og sunt forhold. Alle bør lære mestringsevner for å håndtere oppgaver, tid og følelsesmessige forhold. Noen av de verktøyene og håndteringsevnene for voksne med ADHD:

 • Oppmuntre dem til å snakke med en profesjonell
 • Ha tålmodighet
 • Behold roen
 • Ikke ignorer partneren din
 • Unngå overdreven forsiktighet
 • Vurder roller og ansvar
 • Arbeid med kommunikasjon
 • Ha grenser
 • Utdann deg selv
 • Sett pris på partneren din
 • Ikke vær en forelder for partneren din
 • Feire små prestasjoner
 • Øv stressmestring

Disse håndteringsferdighetene og strategiene, vil hjelpe deg og din ADHD-partner til å leve et bedre og mer lykkelig liv.

Søker samlivsrådgivning Forholdet mellom ADHD og rådgivning

Forholdet mellom ADHD og rådgivning er målet å optimalisere hverandres evner i stedet for å fikse forholdet. Gjennom rådgivning, kan du være i stand til å utvikle nye måter innen samhandling og kommunikasjon. Noe som fører til mer tilfredsstillende og meningsfulle relasjoner.

Hjelp fra samlivsrådgivning

Å elske partneren din, slik de vil bli elsket og bli elsket i retur. Din terapeut vil hjelpe deg med å bli en ekspert med din partner. Sammen lærer du hvordan du håndterer ADHD-effekter. Forholdet ditt vil bli bedre, du vil føle redusert stress og belastning. Psykiateren vil veilede deg med problemløsende teknikker.

Online terapi

Den gode nyheten er at det ikke er nødvendig at du går ut for å ta rådgivningsøkter. Du kan begynne å iverksette tiltak, for å styrke forbindelsen din så snart du får kunnskap om ADHD. Psykiater.no er en online plattform, som kan hjelpe deg. Vi samarbeider med begge partnere for å hjelpe dem å lære å støtte og verdsette hverandres talenter. Vi hjelper våre kunder til å samarbeide, for å finne løsninger på virkelige problemer.

Konklusjon

Samspillet mellom ADHD og parforhold. Personer og par som er rammet av ADHD kan håndtere sine relasjoner med motstandskraft og gjensidig forståelse. Ved å ha tilgjengelige støttetjenester, kommunisere ærlig og lære seg mer. Veien for personer med ADHD blir mer håndterbar og lettere etter hvert, som sosial bevissthet øker. Personlig utvikling og dypere relasjoner bygges med riktig rådgivning.