Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

Selvtillit og kroppsbilde problemer hos jenter med ADHD

Lær om hvordan Selvtillit og kroppsbilde problemer henger sammen for jenter med ADHD. Jenter med ADHD har sine kamper. Disse kampene kan påvirke hvordan de ser seg selv og føler seg. Fra å håndtere venner til å håndtere ADHD-symptomer, blir disse utfordringene ofte oversett. Men det påvirker deres mentale helse og hvordan de føler seg.Denne guiden forteller om utfordringene disse jentene står overfor. Det viser hvorfor forståelse og støtte er avgjørende. Bli med oss når vi oppdager hvordan ADHD påvirker jenters selvfølelse og kroppsbilde. Vi deler råd for å hjelpe dem med å gjøre det bra.

Forstå kroppsdysmorfisk lidelse (BDD)

Kroppsdysmorfisk lidelse (BDD) er når noen er besatt av ufullkommenheter i utseendet sitt. Selv om andre ikke ser disse ufullkommenhetene, gjør de det. Folk med BDD bruker ganske mye tid på å sjekke seg selv. De sammenligner utseendet sitt med andre og kan unngå sosiale situasjoner. Dette får dem til å føle seg veldig opprørt og ulykkelig. Hverdagen blir vanskelig. Å gjenkjenne BDD-tegn er viktig for å få hjelp og føle seg bedre.

Forbindelsen mellom ADHD og kroppsdysmorfisk lidelse

Forskning indikerer at jenter med ADHD er mye mer sannsynlig å utvide BDD. ADHD kan få jenter til å handle på impuls og bli intenst klar over en ting. Denne utviklingen kan gjøre en person med ADHD besatt over hvordan de ser ut, hovedsakelig på grunn av BDD. Denne diagnosen gjør dem svært involvert i kroppsbildet sitt og kan føre til at de antar mye om oppfattede feil, selv om andre ikke ser dem.

Pedagogiske utfordringer for jenter med ADHD

Jenter med ADHD kan ha ulike utfordringer på skolen. Disse kan påvirke hvordan de gjør det i klassen. Det kan også påvirke hvordan de ser seg selv. Her er en nærmere titt på disse hindringene:

Oppmerksomhets vansker

Å være oppmerksom i klassen er tøft. Det kan føre til manglende instruksjoner. Dette kan skape hull i læringen.

Organisering og tidsstyring

Jenter med ADHD kan slite med å organisere sitt arbeid, noe som fører til sene eller ufullstendige oppgaver.

Utøvende Funksjons Problemer

Vanskeligheter med planlegging, prioritering og oppfølging av ansvar kan unngå faglig oppfyllelse.

 Innvirkning på selvtillit og kroppsbilde

Skoleutfordringer kan påvirke hvordan jenter føler om seg selv og kroppen sin og ikke karakterene sine.

 • Konstante utfordringer kan føre til følelser av utilstrekkelighet og et negativt selvbilde.
 • Å sammenligne seg med venner 

Strategier for å håndtere ADHD-symptomer og forbedre selvtillit

Implementering av effektive strategier kan gjøre en betydelig forskjell i å støtte jenter med ADHD. 

Her er noen tilnærminger:

 • Lag læringsplaner som samsvarer med deres behov, og hjelpe jenter med ADHD til å gjøre det bedre på skolen.
 • Bruk planleggere, apper eller lister for å holde oversikt over oppgaver og administrere tiden godt.
 • Hei på små fremskritt og gode handlinger, for å hjelpe dem til å føle seg mer selvsikker og ivrig etter å prøve.

Livsstils justeringer og egenomsorg for ADHD og BDD

Justering av din daglige oppførsel kan hjelpe hvis du har å gjøre med ADHD eller BDD. Tenk på det som å legge til ekstra hjelpere til behandlingsteamet ditt. Slik kan du gjøre det:

  • Først, kom i gang! Trening er ikke bare fantastisk for kroppen din, det er også bra for tankene dine. Det kan bidra til å roe sinnet ditt, gjøre opplevelsen din mye mindre urolig og forskjønne oppmerksomheten din. Hvis du vil ikke løpe maraton, finn en hobby du liker, som dans, spaserturer eller yoga, og prøv å gjøre det ofte.
  • Deretter ser du på hva du spiser. Mat påvirker humøret og energien din. Å spise mye frukt, grønnsaker og fullkorn kan gjøre en stor forskjell. Prøv å kutte ned på junk food, sukkerholdige snacks og alt som får deg til å føle deg treg eller altfor hyper.
  • Til slutt, prøv mindfulness. 

Dette er måten å ta et sekund til å puste, tenke og hvordan du føler. Det kan være så enkelt som å ta noen dype åndedrag eller meditere. Dette kan hjelpe deg med å føle større kontroll og være mye mindre overveldet. Husk at det å ta vare på deg selv er nøkkelen. Disse trinnene kan støtte behandlingen din og få deg til å føle deg bedre.

Støttesystemer

Å ha en fantastisk støtte gadget er som å ha et sikkerhetsnett mens du administrerer ADHD eller BDD. Det er en metode hvor du har folk rundt deg som bryr seg om deg og slipper deg gjennom vanskelige tider. Slik kan du bygge en:

 • Start med familie og venner. Fortell dem hva du går gjennom og hvordan de kan hjelpe. Å ha noen oppmerksom på deg kan gjøre en stor forskjell. De kan også minne deg på å holde deg til rutinene dine eller bli med deg i sunne vaner.
 • Ikke glem profesjonell hjelp. Terapeuter og rådgivere er opplært til å hjelpe deg med å finne måter å håndtere dine følelser og tanker på. De kan tilby strategier du kanskje ikke har tenkt på.
 • Se etter fellesskaps støttegrupper. Dette er grupper av mennesker som går gjennom de samme tingene som deg. Å møte dem kan få deg til å føle deg mindre alene. De kan dele sine erfaringer og tips, og høre hva som fungerte for andre kan hjelpe deg også.

Husk at det å strekke seg ut etter hjelp, er et tegn på makt. Enten det er til en venn, et familiemedlem eller en ekspert, kan det å få hjelp hjelpe deg å oppleve større trygghet og føle deg mye mindre overveldet.

Selvfølelse og kroppsbildeproblemer hos jenter med ADHD i Norge

Norske jenter med ADHD har utfordringer, men får støtte i helse- og utdanningssektoren. Tidlig diagnose og intervensjon sikrer at de får nødvendig hjelp til å håndtere symptomene sine godt. Det norske helsevesenet tilbyr behandlinger som medisiner og terapi. Skolene gir skreddersydd støtte for å møte deres læringskrav. Dette gjør at jenter med ADHD kan utmerke seg faglig og sosialt. Med riktig støtte kan de realisere sitt fulle potensiale over tid. De kan overvinne utfordringene fra ADHD og føre tilfredsstillende liv.

Viktige punkter

 • ADHD og kroppsdysmorfisk lidelse kan påvirke selvtilliten.
 • For å hjelpe må vi bruke forskjellige metoder som terapi og medisin for å forandre livene våre.
 • Å ha folk som hjelper deg og få hjelp fra spesialister tillater deg å endre hva du opplever.
 • Å sette søkelys på styrker og praktisere selvmedfølelse, er viktige strategier for å øke selvtilliten.
 • Personer med ADHD og BDD kan gjøre det bra i livet hvis de får støtte og folk forstår dem.

Vanlige spørsmål

Hvordan kan foreldre og lærere støtte jenter med ADHD i å forbedre selvtilliten?

Å oppmuntre dem, være forståelsesfulle og skape et nyttig sted å lære er svært viktig. Fokuser på styrkene deres og ha det gøy med hver suksess, uansett hvor liten.

Er det spesifikke fritidsaktiviteter som kan hjelpe jenter med ADHD å bygge selvtillit?

Å gjøre ting de liker, for eksempel kunst, musikk, sport eller koding, dette kan hjelpe dem til å føle seg bra. Å gi dem et sted å være seg selv uten å føle seg dømt er viktig.

Hvordan kan jevnaldrende hjelpe jenter med ADHD til å føle seg mer inkludert og støttet?

Likemanns støtte er viktig. Å være inkluderende, forståelsesfull og snill mot alle i klassen kan få jenter med ADHD til å føle seg støttet. 

Hvilken rolle spiller psykiatriske fagfolk i å håndtere selvtillit og kroppsbilde problemer hos jenter med ADHD?

Mental fitness fagfolk kan gi skreddersydde strategier for disse utfordringene. Terapiperioder kan gi et sikkert område for jenter, å snakke om sine følelser og utvikle sunne håndteringsmekanismer.

Hvordan kan teknologi brukes til å støtte jenter med ADHD i deres utdanningsreise?

Apper og verktøy for skolen som hjelper med konsentrasjon, holde orden og lære bedre arbeid. Teknologi kan også gi deg forskjellige måter å lære på som samsvarer med hvordan du lærer best.