Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

Selvhjelpsstrategier for depresjon

Depresjon er et av psykiske helseproblem. Faktum er med å behandle psykiske problemer er at du først må bestemme deg for å ville hjelpe deg selv. Så går du til en terapeut for å få hjelp. I denne forbindelse er det mange påviste selvhjelpsstrategier for depresjon som kan hjelpe deg. Du kan begynne med å få nok søvn, trene, tilbringe tid ute, knytte sosiale forbindelser osv. Depresjon er et psykisk helseproblem som får deg til å føle deg håpløs og trist. Ofte trenger folk rådgivning og medisiner for å behandle og håndtere depresjon. Selvhjelpsstrategier for depresjon kan også hjelpe deg med å forbedre symptomene. Det er effektivt fordi det er du som prøver å bli bedre.

Følgende er de mest effektive selvhjelpsstrategiene for depresjon.

Koble til mennesker:

Ensomhet ved depresjon er vanlig. Å få kontakt med mennesker og ha interaksjoner kan hjelpe deg med å lindre følelsen av ulykkelighet. Finn folk med samme interesser som deg for å tilbringe tid med dem. Du kan begynne å gjøre gruppeaktiviteter med folk.

Det vil være flott for deg hvis du har et støttesystem som venner og familie. Dette vil hjelpe deg å kontakte dem når du trenger å snakke om symptomene dine eller trenger forsikring. Sosial tilknytning hjelper mot depresjon.

Unngå alkohol og narkotika:

Bruk av alkohol eller narkotika skjer ofte sammen med depresjon. Det er en sikker ting at alkohol, narkotika og depresjon gjør din mentale helse verre. Ja, alkohol og narkotika gir midlertidig lindring fra depresjonssymptomene. Men dens avhengighet gjør depresjonen din alvorlig.

Vær også oppmerksom på at personer med depresjon føler seg bra under påvirkning av rusmidler, men etter hvert som effektene avtar føler de symptomene blir verre. Så det er best å unngå disse avhengighetene.

Å være aktiv og trene:

Flere undersøkelser har vist at trening og fysisk aktivitet øker humøret. Det anbefales sterkt å være aktiv i trening for å redusere effekten av depresjon. Aerobic trening med moderat og høy intensitet fungerer utmerket for symptomene på depresjon. For å føle deg bedre kan du gjøre trening til en vanlig del av rutinen din. Øvelser som utfordrer din fysiske helse  har gode effekter for å forbedre depresjon.

Forbedre søvnkvaliteten din:

Du vet allerede hvor dypt depresjon påvirker søvnen din. Noen mennesker med depresjon klarer ikke å få skikkelig søvn og noen sover for mye. Å forbedre søvnkvaliteten for depresjon betyr at du må begynne å prioritere søvnen. Prøv å ha en konsistent tidsplan for søvn til å sove i tilstrekkelig tid. 7 timers søvn om natten er nok for voksne. Ha dette i bakhodet og lag tidsplanen din.

Hold prioriteringene dine rett:

Depresjon gjør det ganske vanskelig å holde på prioriteringene dine. Dette inkluderer arbeidet ditt, delta på møter og gjøre de daglige syslene. For å forhindre depresjon må du holde prioriteringene dine og følge dem. Det vil gagne deg ved ikke å la symptomene dine akkumulere deg negativt. Du kan lage en tidsplan med ting du trenger å oppnå. På denne måten kan du jobbe bedre. Hold alt i timeplanen din, som møter, avtaler, matlaging, møte med en venn eller en hvilken som helst forpliktelse du har. Dette vil skape en balanse.

Sjekk ut apper for mental helse:

Det er tonnevis av applikasjoner som kan hjelpe deg med depresjon. Slike apper for psykisk helse vil hjelpe deg å vite mer om tilstanden din. Det kan hjelpe deg med å utvikle mestringsevner, skifte tankegang til positivitet og overvåke humøret og symptomene dine. Verden dreier seg om teknologi nå. Etter dette bør du la teknologi hjelpe deg. Smarttelefoner er noe alle alltid har. La smarttelefonen din hjelpe deg med å føle deg bedre med tanke på din mentale helse.

Ta vare på deg selv:

Dette er den viktigste strategien for å mestre depresjon. Egenomsorg er det viktigste aspektet ved å helbrede depresjonen din. Depresjon gjør dine daglige oppgaver som bading, matlaging og rengjøring til en kjedelig ting. Men å ta vare på deg selv forbedrer humøret ditt betydelig. I denne forbindelse bør du ta vare på deg selv for å føle deg bedre mentalt. Det er viktig å ta vare på seg selv.

Hold en journal:

En depresjonsdagbok vil lindre din helbredelsesprosess. Dagbok kan være et trygt sted for deg å få ut tankene og følelsene dine. Det vil også være flott å spore tankene og symptomene dine over tid for å vite hva som trigger deg og hva som får deg til å føle deg bedre. Dagbok vil hjelpe deg å utvikle en følelse av innsikt i tankemønsteret ditt. På denne måten kan du få en bedre tankeprosess.

Tilbring tid i naturen:

Naturen i seg selv har helbredende tendenser. Noen forskningsstudier har vist at å tilbringe tid i grønne områder reduserer symptomer på depresjon. Naturen er flott for deg å forbedre dine tenkeevner. Grønne områder kan gi deg varig forbedring av din mentale helse.

Å komme seg ut i en park eller på en fottur fungerer utmerket som en selvhjelpsstrategi for depresjon. Det er mange ting du kan gjøre for å øke humøret ditt som hagearbeid, fotturer eller bare sitte ute i naturen.

Vær oppmerksom på at hvis du har sesongmessig depresjon, vil det helt sikkert bli bedre hvis du kommer i kontakt med sollys og grønne naturområder.

Forbedre depresjonen din selv – siste ord:

Å følge selvhjelpsstrategier for depresjon betyr ikke at du ikke trenger profesjonell hjelp. Selvfølgelig kan du kontakte terapeuten din etter avtalene dine. Det er bare det at du må fortsette å hjelpe deg selv også for å føle deg bedre. Følg selvhjelpsstrategiene for å bli bedre raskt.