Grunnet sommer turnes vil våre åpningstider være redusert i juni og feriestengt i juli.

10 Tegn på depresjon

10 tegn på depresjon

Depresjon er en reell, men ofte misforstått psykisk sykdom. Det kan behandles med samtaleterapi, psykoterapeutisk intervensjon og ved behov med medisiner. Noen ganger kan du tenke at du eller en du er glad i kan ha klinisk depresjon, men er ikke helt sikker på hva som skiller den fra noen som bare føler seg nedstemt fra tid til annen.

Å føle seg nedfor, ikke elsket eller håpløs er noen ganger en normal del av den menneskelige opplevelsen. Det er ikke noe galt med at du føler det slik fra tid til annen, spesielt hvis det er en reaksjon på spesielle hendelser i livet ditt – som et dødsfall i familien, et brudd, en dårlig karakter på jobben eller å miste en forfremmelse. jobben. Disse hendelsene kan noen ganger fortsatt være utløseren for depresjon.

Imidlertid oppstår depresjon ofte uten grunn i det hele tatt, når man bare lever livet sitt, ikke gjør noe spesielt, og plutselig har problemer eller ikke fungerer. Ingenting ser ut til å ha betydning. Det sorte hullet de er i blir bare større og større for hver dag, og det er ingenting de kan gjøre for å stoppe det.

Ikke alle som er deprimerte opplever alle symptomer. Noen opplever noen få symptomer, noen mange. Alvorlighetsgraden av symptomene varierer i alvorlighetsgrad og kan variere over tid.


Bestill time

10 tegn på depresjon

Her er ti vanlige tegn på klinisk depresjon:

  1. Vedvarende trist, engstelig eller “tom” stemning.
  2. Følelser av indre spenning, håpløshet eller pessimisme.
  3. Følelser av skyld, verdiløshet og/eller hjelpeløshet.
  4. Tap av interesse eller glede for hobbyer og aktiviteter som en gang ga glede.
  5. Redusert energi, tretthet, mangel på initiativ og/eller svekkede følelsesmessige reaksjoner.
  6. Vansker med å konsentrere seg, huske eller ta avgjørelser.
  7. Søvnløshet, tidlig oppvåkning eller forstyrret eller redusert nattesøvn.
  8. Nedsatt appetitt og/eller vekttap.
  9. Depressivt tankeinnhold, for eksempel om død eller selvmord eller faktiske selvmordsforsøk.
  10. Rastløshet, irritabilitet, resignasjon og/eller tilbaketrekning.

Noen mennesker kan også oppleve visse vedvarende fysiske symptomer som ikke reagerer på behandlingen, som hodepine, fordøyelsessykdommer og kroniske smerter/psykosomatiske smerter.

En person som lider av en alvorlig depressiv lidelse (noen ganger også referert til som klinisk depresjon eller alvorlig depresjon) må ha depressive symptomer, lavt humør og tap av interesse eller glede i daglige aktiviteter i minst en 2 ukers periode. Denne endringen i humør må representere en klar endring fra personens normale humør.

Klinisk depresjon påvirker alle aspekter av en persons liv, uten personens skyld. Depresjon kan føles som håpløshet uten ende, og som smerte uten lindring.

Kjenner du igjen symptomene eller vet om noen som har gitt symptomer. Kontakt oss i dag eller bestill en time. Vi har kort ventetid.


Bestill time